Is een heftruckcertificaat verplicht?

Vanuit Arbowetgeving wordt deskundigheid voor het rijden op een intern transportmiddel, zoals de heftruck of de reachtruck, vereist. Ook stelt deze wetgeving dat een werkgever zijn werknemers een veilige werkplek moet garanderen. Een verzekeraar kan dit als voorwaarde in een verzekeringspolis opnemen. Je kan stellen dat een werknemer die niet goed weet hoe hij veilig met een heftruck of reachtruck moet werken, gevaar kan opleveren voor zichzelf en anderen. Een werknemer die met een heftruck of reachtruck werkt, of dit nu incidenteel of fulltime is, moet dus geschoold zijn.

Voorkom problemen

Om problemen te voorkomen is het dus verstandig om uw medewerkers een heftruckcertificaat of reachtruck certificaat te laten behalen. Zo voldoet u als werkgever direct aan de door de ARBO-wet en inspectie SZW (voorheen arbeidsinspectie) gestelde eisen én verhoogt u het werkplezier en de productiviteit van uw medewerkers.

Kies uit ons uitgebreide aanbod aan heftruck opleidingen voor het halen van het heftruckcertificaat, veilig werken en herhalingsopleidingen. Te volgen op 19 opleidingslocaties door geheel Nederland of In company op uw eigen bedrijf. Zakelijke klant?, kijk dan in ieder geval naar de unieke 1-uurs certificering.

Wat vinden onze klanten?

Wij scoren 9.3 van 10 sterren, berekend uit 4135 reviews van klanten (onafhankelijk beoordeeld door The feedback Company).

Wat is het voordeel van een heftruckcertificaat?

Door het volgen van een heftruckopleiding bij Logistart Veiligheidsopleidingen zijn zowel ú als werkgever en uw medewerker er zeker van dat de juiste instructie en kennis is verkregen om veilig met een heftruck of reachtruck te kunnen werken.