Hoogwerker opleiding

Veilig werken op een hoogwerker begint met een hoogwerker opleiding op maat. Bij Logistart vindt u alle mogelijke opleidingen om uw personeel vakkundig en geschoold te laten werken met een hoogwerker. Dat komt uw bedrijf ten goede én uw medewerkers, die beter in staat zijn om de juiste beslissingen te nemen tijdens het werken op hoogte.

Is de hoogwerker opleiding verplicht?

De hoogwerker opleiding is niet verplicht, maar dat betekent niet dat u dit opzij kunt schuiven. Integendeel, veel werknemers eisen tegenwoordig dat het personeel een hoogwerker opleiding volgt en het certificaat haalt. Dat heeft een aantal redenen. Allereerst omdat u op deze manier makkelijker aan kunt tonen dat uw personeel de capaciteiten heeft om de hoogwerker te bedienen. Praktisch met het oog op de regelgeving en in het geval van een ongeluk, waarbij inspectie en verzekering eerst kijkt of de persoon wel in staat was om de hoogwerker op de juiste manier te bedienen.

Daarnaast is een hoogwerker opleiding de manier om de veiligheid van uw personeel en omstanders te garanderen. Weet uw personeel precies hoe er gehandeld moet worden en hoe de hoogwerker werkt? Dan is het risico op een ongeluk veel kleiner dan wanneer uw personeel met halve kennis en haast aan het werk is met deze machines.

Kan ervaren personeel ook bij Logistart terecht?

Voor uw ervaren medewerkers hebben we een speciaal traject. Wij komen in dat geval bij u langs en binnen een uur kunnen de medewerkers hun hoogwerker certificaat al hebben. Op die manier kunt u gewoon door met het werk dat gedaan moet worden. Deze hoogwerker certificering is alleen geschikt voor mensen met veel kennis van hoogwerkers.

Heeft uw personeel minder ervaring met de hoogwerker, dan hebben we uiteenlopende hoogwerker opleidingen:

  • Ik ben particulier zonder ervaring

Dan adviseren wij de training Veilig werken met de Hoogwerker.

  • Ik ben particulier met ervaring

Als u al veel ervaring heeft of al eerder een certificaat gehaald heeft, adviseren wij de training Herhalingsopleiding Hoogwerker.

  • Ik ben werknemer zonder ervaring

Voor bedrijven hebben wij twee soorten cursussen: Veilig werken met de Hoogwerker en Veilig werken met de Hoogwerker In Company. Voordeel van de In Company training is dat uw werknemer al leert werken met uw type hoogwerker.

  • Ik ben werknemer met ervaring

Wanneer u als werknemer al wel ervaring heeft, maar nog geen certificaat, adviseren wij de cursus 1-uurs certificering hoogwerker.

Als particulier of werknemer kunt u dus altijd bij ons terecht voor de juiste hoogwerker opleiding op maat. Tegen scherpe tarieven en met de service waar Logistart bekend om staat.

Een betere werkomgeving met meer prestaties

Wanneer uw personeel de juiste kennis en certificaten heeft, ontstaat er een veiligere werkomgeving waarbinnen uw medewerkers beter kunnen presteren. Niet alleen omdat zij goed met de machines om kunnen gaan, maar ook omdat het risico op ongevallen aanzienlijk afneemt wanneer iedereen uitmuntende kennis van de apparaten en machines heeft waarmee gewerkt moet worden.

Op locatie of gewoon in company een hoogwerker opleiding volgen

Bij Logistart zijn we graag flexibel zodat we u altijd van een hoogwerker opleiding op maat kunnen voorzien. Dit kan op een van de 19 trainingslocaties in Nederland, maar het kan ook gewoon bij u in het bedrijf. Op de laatste manier kunnen we uw werknemers ook advies geven over het werken op hun eigen werkplek, wat uiteraard weer eigen voordelen heeft. Als particulier kunt u uiteraard altijd terecht op een van de vele locaties in Nederland. Bekijk direct welke Logistart-locatie bij u in de buurt zit.

Direct aan de slag met de hoogwerker opleiding

Wilt u aan de slag met het halen van uw hoogwerker certificaat? Of wilt u een hoogwerker opleiding aanbieden aan uw personeel, zodat zij optimaal in staat zijn om deze machines te gebruiken tijdens het werk? Neem dan contact met ons op, zodat we direct advies op maat kunnen geven over de opleidingen die geschikt zijn voor u of uw personeel. U bereikt ons gemakkelijk telefonisch of per mail.

Mail ons op info@logistart.nl of bel naar 072 711 12 02, onze medewerkers zitten klaar om u verder te helpen.