Hoogwerker certificaat

Veilig werken op hoogte en langs de weg met een hoogwerker? Na een hoogwerker training van Logistart weet u hoe u veilig moet werken met een hoogwerker. Wij bieden vier diverse soorten hoogwerker trainingen aan.

Veilig werken met een hoogwerker

Een hoogwerker certificaat is niet wettelijk verplicht, maar toch eisen veel werkgevers van hun personeel dat zij van een hoogwerker certificaat voorzien zijn. Werknemers moeten namelijk goed weten hoe ze met hoogwerkers omgaan en in het geval van ongevallen is de werkgever eindverantwoordelijk. De inspectie SZW en verzekering zullen het ongeval onderzoeken en een bedrijf zal dan moeten aantonen dat een werknemer voldoende opgeleid is. Met een hoogwerker certificaat kunt u dat aantonen!

 

Onze verschillende soorten hoogwerker cursussen

Welke hoogwerker opleiding past bij u?

 

Ik ben particulier zonder ervaring

Dan adviseren wij de training Veilig werken met de Hoogwerker.

 

Ik ben particulier met ervaring

Als u al veel ervaring heeft of al eerder een certificaat gehaald heeft, adviseren wij de training Herhalingsopleiding Hoogwerker.

 

Ik ben werknemer zonder ervaring

Voor bedrijven hebben wij twee soorten cursussen: Veilig werken met de Hoogwerker en Veilig werken met de Hoogwerker InCompany. Voordeel van de InCompany training is dat uw werknemer al leert werken met uw type hoogwerker.

 

Ik ben werknemer met ervaring

Wanneer u als werknemer al wel ervaring heeft, maar nog geen certificaat, adviseren wij de cursus 1-uurs certificering hoogwerker.

 

Certificaat hoogwerker halen

Tijdens onze dagdeel of dag trainingen worden de kandidaten getraind in het bedienen van drie categorieën hoogwerkers.

Categorie 1B: de statische boom hoogwerker

Categorie 3A: de mobiele verticale hoogwerker

Categorie 3B: de mobiele boom hoogwerker

 

Na de training met deze drie categorieën wordt de opleiding afgesloten met een theorie en praktijkexamen. Wanneer de cursist voor beide examens is geslaagd, ontvangt hij of zij het Logistart hoogwerker certificaat. Dit hoogwerker certificaat is vijf jaar geldig.

 

Ons 1-uurs certificering hoogwerker examen ziet er anders uit. Aangezien de werknemer al ervaring heeft, komen wij langs op uw bedrijf, nemen het examen af en daarna ontvang u een uitgebreide digitale rapportage waarin de vaardigheden van uw werknemer staan beschreven.

 

Service van Logistart

Wilt u graag uw hoogwerker certificaat halen of is/zijn uw werknemer(s) nog niet gecertificeerd? Dan kunt u bij Logistart een offerte aanvragen voor één van onze hoogwerker cursussen. U kunt kiezen voor de hoogwerker In company training of een training bij ons op de opleidingslocatie. Het behalen van uw hoogwerker certificaat kan al binnen één dag geregeld zijn.

Wilt u meer informatie? Dan kunt u direct contact opnemen. Voor hoogwerkers cursussen bent u bij Logistart altijd aan het juiste adres. Wij bieden naast hoogwerker cursussen ook onder andere heftruck en reachtruck cursussen aan.