Veilig hijsen met de Bovenloopkraan

Een belangrijk deel van de bedrijfsongevallen is te wijten aan het onveilig gebruik van hijsgereedschappen en hijswerktuigen. Ondeskundig gebruik leidt tot gevaar, beschadigingen, tijdverlies en ontevreden klanten.

Bovendien staat de persoonlijke veiligheid van u of uw medewerkers op het spel. Door het volgen van een opleiding veilig hijsen met de bovenloopkraan krijgen uw medewerkers een beter inzicht in de risico’s en de gevolgen daarvan.

Deze opleiding veilig hijsen is bestemd voor medewerkers die lasten aanslaan en verplaatsen met de bovenloopkraan of portaalkraan en nog niet in het bezit zijn van een certificaat. Deze opleiding kunt u ook volgen om uw certificaat te verlengen.

Duur van de opleiding

De totale opleidingsduur bedraagt twee dagdelen. Dit is inclusief de theorie- en praktijktoets.

De standaard lestijden van de in company opleidingen zijn van 08.00 – 15.00 uur.
Uitvoering op zaterdagen is mogelijk, zónder extra toeslagen.

Zakelijke klant? Bespaar dan direct enorm op uw opleidingskosten!

Hebben uw medewerkers wél ervaring maar geen certificaat, of gaat het certificaat verlopen?. Wij certificeren uw werknemers op de eigen werkplek in slechts 1 uur!. Zo bespaart u direct tijd én geld. Vele tevreden klanten gingen u al voor, benieuwd hoeveel ú kunt besparen?.

Cursusinformatie

Om te voldoen aan de eisen van de Arbo-wet en verzekeraars is het nodig om als u werkzaamheden verricht met een bovenloop of portaalkraan in het bezit te zijn van een certificaat veilig hijsen / aanslaan van lasten. Onze certificaten veilig hijsen / aanslaan van lasten hebben een geldigheidsduur van 5 jaar.

De cursist kan na het positief afronden van deze opleiding

– Met de belangrijkste hijswerktuigen en gereedschappen werken
– Op een veilige en efficiënte manier lasten aanslaan en verplaatsen
– Lasten en hijsmiddelen beschermen tegen beschadigingen

Klant aan het woord