Hoe haal ik een heftruck rijbewijs?

Wanneer u gaat werken in de bouw of in een magazijn is het hebben van een heftruck rijbewijs een voordeel. Daarnaast kun u natuurlijk ook aan de slag gaan als heftruck chauffeur, maar daar heeft u natuurlijk wel een heftruck rijbewijs voor nodig.

Logistart heftruck rijbewijs Wat leert u tijdens een heftruck opleiding?

Als u uw heftruck rijbewijs ontvangt, heeft u verschillende onderdelen geleerd over het besturen van een heftruck. Veilig werken staat hierbij met stip op één. Een heftruck en reachtruck zijn krachtige machines, bij verkeerd gebruik kan dat grote gevolgen hebben. Bij een heftruck opleiding leert u dan ook veilig werken door kennis op te doen over de volgende onderwerpen:
– De maximale belasting van heftrucks
– Hoe het gewicht op een heftruck verdeeld moet worden
– Hoe u dagelijks onderhoud verricht
– Verkeersvoorschriften
– Arbowet bepalingen – Wat de schades en kosten zijn voor niet goed handelen met een heftruck


Naast kennis opdoen is het natuurlijk ook belangrijk om te leren rijden met een heftruck. Voordat u een heftruck rijbewijs ontvangt, leert u dan ook alles over het besturen van een heftruck. Tijdens het praktijkgedeelte leert u het volgende over het werken met de heftruck:
– Het rijklaar maken van uw heftruck
– Bedienen en besturen van de heftruck
– Koud stapelen, pallet- en rijstellingen
– Laden en lossen van laadbakken
– Laden en lossen van containers
– Bewustwording van gevaren en risico’s

Mag ik zonder heftruck rijbewijs werken?

Vanuit Arbowetgeving wordt deskundigheid voor het rijden op een intern transportmiddel, zoals de heftruck of de reachtruck, vereist. Om problemen te voorkomen is het dus verstandig om als je voor je werk een heftruck moet besturen een heftruck rijbewijs of heftruckcertificaat te halen. De belangrijkste reden is dat u door incorrect besturen makkelijk grote ongelukken kan veroorzaken.

Hoeveel jaar is mijn heftruck rijbewijs geldig?

Een heftruck rijbewijs is vijf jaar geldig. Daarna kunt u het beste een heftruck herhalingscursus volgen, dit kan natuurlijk bij Logistart!

Hoe lang duurt het voor ik mijn heftruck rijbewijs heb?
Onze heftruck basisopleiding duurt 2 dagen. Na het behalen van het heftruck rijbewijs kunt u gelijk aan de slag!

Service van Logistart
Na het behalen van uw heftruck certificaat kunt u voor uw werk een heftruck besturen. Bekijk alle opleidingen van Logistart waaronder de heftruck en reachtruck opleidingen. U kunt zich direct inschrijven voor het behalen van een heftruck rijbewijs! U ziet direct hoeveel het behalen van een heftruck rijbewijs kost. Bij Logistart bent u aan het juiste adres om een heftruckcertificaat en een reachtruck certificaat te halen. Heeft u hulp nodig bij het beantwoorden van vragen over onze opleidingen, zoals over een herhalingscursus reachtruck of een herhalingscursus heftruck? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag met al uw vragen.

Bent u een werkgever? Logistart geeft ook een heftruck in company training. Hierbij wordt de training afgesloten met een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Een heftruckcertificaat halen of een herhalingscursus heftruck wordt voor uw medewerkers een stuk makkelijker als het als een in company training wordt aangeboden!

Voor een logistieke opleiding, van een hoogwerker certificaat tot een certificaat veilig hijsen, kunt u altijd bij ons terecht!