Wat is de beste werkschoen voor transport?

Bij het werken in de transport zijn goede werkschoenen een must, het is belangrijk dat de schoenen comfortabel en functioneel zijn. Een truck besturen met hoge, zware veiligheidsschoenen is niet alleen oncomfortabel maar ook gevaarlijk. Houd er dus zeker rekening mee dat niet elk type werkschoen geschikt is voor uw werkzaamheden.
Werkschoen voor transport

Type werkschoenen

Er bestaat niet maar één type werkschoen, je hebt hoge en lage modellen, verschillende normeringen en elk model heeft natuurlijk weer andere specificaties.

 

 

 • Hoge werkschoenen
  Het voordeel bij een hoog model is dat je enkels en achillespees extra beschermd worden. Ook zorgt de versteviging van uw enkels dat je meer stabiliteit krijgt.

 

 • Lage werkschoenen
  Bij lage modellen kun je je enkels vrij en flexibel bewegen, wat ideaal is voor mensen die vaak gebukt of gehurkt te werk gaan. Ook tijdens het rijden is het fijn als je je voet vrij kunt bewegen, bijvoorbeeld bij het indrukken van het gaspedaal.

 

 • S1 werkschoenen
  Dit type schoenen voldoen aan de basis veiligheidsnormen. De veiligheidsschoenen zijn dan voorzien van een veiligheidsneus wat je tenen beschermd en zijn daarnaast nog antistatisch.

 

 • S1P werkschoenen
  Dit model lijk op het S1 model, maar heeft behalve de veiligheidsneus ook nog een veiligheidszool. Dit voorkomt het binnendringen van scherpe voorwerpen.

 

 • S2 werkschoenen
  Een S2 model beschikt over de standaard veiligheidsneus en is waterbestendig. Dit betekent niet dat de schoen waterdicht is, maar alleen het water afstoot.

 

 • S3 werkschoenen
  De S3 modellen zijn eigenlijk een combinatie van de S1 en S2 modellen. Ze hebben een veiligheidsneus, veiligheidszool en zijn waterbestendig (niet waterdicht!)


Goedkope werkschoen

Goedkope werkschoenen voor transport

Goede werkschoenen hoeven niet veel te kosten, er zijn veiligheidsschoenen in diverse prijsklassen.
Goedkope schoenen voldoen altijd aan de basisnormen, maar hebben vaak geen extra veiligheidsspecificaties. Het is ook belangrijk dat je rekening houdt met hoe frequent je de schoenen gaat gebruiken. Niet alle goedkope veiligheidsschoenen zijn geschikt voor intensief gebruik.

Aan welke eisen moet een transport werkschoen voldoen?

Een transport werkschoen moet minimaal voldoen aan een S1 normering. Dit houdt in dat de schoen een veiligheidsneus heeft om de voeten en tenen te beschermen. Verder hangt het er vanaf welke werkzaamheden je uitvoert. Vaak is het bij transport werkzaamheden ook nog belangrijk dat de schoenen een licht gewicht hebben en geen blok aan je been zijn. Heb je flexibiliteit nodig? Dan is een hoog model niet iets wat daar op aan sluit en kun je beter kijken voor een werkschoen met een lage schaft.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een werkschoen?

Bij het kopen van een juiste werkschoen moet je letten op een aantal belangrijke punten. Zo is het verstandig om te kijken welke type schoen past bij jouw werkzaamheden. Werk je in een bedrijf waar scherpe voorwerpen en materialen op de grond kunnen liggen? Dan is het belangrijk om te kijken naar een schoen met een veiligheidszool, zodat je voeten goed beschermd worden. Moet je veel lopen op een dag? Dan is een lichte werkschoen het handigst en het meest comfortabel.

 • Welke normering past bij mijn beroep?
 • Moet de schoen waterdicht zijn?
 • Is de veiligheidsschoen bedoelt voor indoor of outdoor?
 • Wil ik een hoog of laag model?

Jezelf goed voorbereiden is stap 1 van het kopen van een werkschoen, wat heb ik nodig, hoe moet het er uit zien en waaraan moet het voldoen?

 

Top 10 beste werkschoenen voor intern transport

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van werkschoenen voor intern transport, zie hieronder de top 10 van beste werkschoenen voor transport.

 1. Blackstone 530

Deze hoge veiligheidsschoen heeft een normering van S3 en heeft een hoge schacht, wat extra stabiliteit geeft voor je enkels. Omdat deze werkschoen zo stevig is, past hij goed bij een beroep waar veel laden en lossen aan te pas komt.

 

 1. Gevavi safety 31

Een S1 normering zorgt er voor dat deze lage werkschoen een casual uiterlijk heeft maar wel bescherming geeft voor je voeten en tenen. Door de lage schacht hoogte is deze werkschoen erg flexibel en ideaal om bijvoorbeeld mee te rijden. De schoen is gemaakt van Suède leder.

 

 1. Safety jogger Desert 043

Deze blauwe werkschoen is gemaakt van katoen, waardoor hij een casual uiterlijk krijgt en zowel tijdens het werk als daar buiten te dragen zijn. De schoen heeft een S1P normering en door de PU loopzool maakt het de schoenen ook nog schokabsorberend. Werk je in het magazijn of moet je veel laden en lossen? Dan zijn dit de veiligheidsschoenen voor jou.

 

 1. Puma 64072

Dit is een sportief, laag S3 model die erg fijn is voor beroepen als bijrijder of chauffeur. Dit door de lage schachthoogte wat voor veel flexibiliteit zorgt. De werkschoen heeft een Cambrelle voering waardoor hij uw voeten lekker warm houdt in de winter en zomers heerlijk koel houdt.

 

 1. Safety Jogger Galaxy

Deze werkschoen weegt slecht 620 gram, waardoor hij erg licht is en je er dus lang op kunt lopen. Behalve de S3 normering, voldoet deze schoen ook nog aan de SRC normering. Hierdoor heeft de schoen de hoogste anti slip zool en dus ideaal voor werkzaamheden in het magazijn.

 

 1. Gevavi Pax

De Pax veiligheidsschoen heeft een S3 normering en is zowel in de winter als zomer inzetbaar door de Cambrelle voering. Verder beschikt deze werkschoen over een overneus, dit maakt de schoen perfect voor werkzaamheden waarbij gehurkt of gebukt moet worden.

 

 1. Grisport 72009 

Ben je op zoek naar een veiligheidsschoen die je veiligheid, gemak en comfort biedt? Dan is deze schoen perfect. Door de S1P normering heeft hij zowel een veiligheidsneus als een veiligheidszool, dit beschermd je voet tegen het indringen van scherpe voorwerpen. Deze eenvoudige werkschoen is ideaal voor werk in een magazijn.

 

 1. Caterpillar Streamline

Dit sneaker model heeft met zijn lichte gewicht en veiligheidsnormering van S1P het perfecte balans tussen comfort en veiligheid. De loopzool is gemaakt van PU rubber waardoor deze extra antislip en schokdempend is en dus ideaal is voor werkzaamheden in de transport.

 

 1. Emma Ruffneck Jack

De Emma werkschoen beschikt over een composiet neus en heeft een anti-perforatiezool die je voeten beschermen tegen scherpe materialen, hierdoor valt de veiligheidsschoen onder de S1P normering. Door de ESD normering, waardoor hij antistatisch is, is deze werkschoen perfect voor technische werkzaamheden in de transport.

 

 1. Grisport 70211 Sympatex Beste werkschoen voor transport

Deze werkschoen heeft veel verschillende specificaties die hem erg speciaal en breed inzetbaar maakt. Namelijk een voering genaamd Sympatex, die er voor zorgt dat de schoen waterdicht is. Ook is deze schoen S3 genormeerd en beschikt hij over een speciale zool die bestand is tegen 300 graden contactwarmte .